śledzie pełne przypraw Prymat

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3/4 szklanki
  • cebule

    2 sztuki
  • otarta skórka z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • ocet winny

    1/4 szklanki
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • pieprz czarny grubo mielony

    2 łyzki
  • ziele angielskie mielone

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • śledzie

    4 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie zalewam na 2 godziny mlekiem, a potem kroję w dzwonka i przekładam krążkami cebuli. Każdą warstwę posypuję przyprawami i kropię octem. Na końcu zalewam oliwą i odstawiam do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:58
pycha
sznycel 11.08.2012 22:57
przyprawy działają korzystnie na smak ryb

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat