Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE PAPRYKOWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 12 sztuk
papryka czerwona 1 duża
cebula biała 2 sztuki
olej
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE PAPRYKOWE

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie ok 3 godziny. Cebule pokroić w kostkę- sparzyć ( cebulę przełożyć na sitko, pod sitko podłożyć miseczkę. Zalać wrzątkiem tak aby cebula była na sitku zanurzona we wrzątku ok 10 min, dzięki temu cebula jest miękka i trać gorzkawy posmak).
Śledzie pokroić w paseczki, dodać wcześniej odcedzoną cebulę, pokrojoną w niedługie paski paprykę, olej, na końcu doprawić pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.08.2016 09:09
Moje smaki
Habibi 20.03.2016 09:46
robię podobne śledziki, ale z papryką marynowaną lub grillowaną - surowa mi jakoś wybitnie nie pasuje konsystencją do miękkich śledzi
Pani Domu 19.01.2016 11:40
dobre śledziki
dorota w 18.01.2016 22:51
Zjadłabym takie :)
sara1 18.01.2016 19:43
apetycznie wyglądają te śledziki
IKrakowianka 18.01.2016 19:43
smaczne są takie śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak