Śledzie najprostsze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    4 duże
  • ocet

    2 łyżki
  • cukru

    1 łyżeczka
  • wody

    1 szkl
  • czosnku

    1
  • pieprzu kolorow

    1 łyżeczka
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziela angielskiego

    5 szt
  • Poza tym:

  • pieprz mielony

  • pieprz kolorowy

  • natka pietruszki

  • ogórek

  • pomidor

  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyłam. Z podanych składników ugotowałam zalewę, którą wystudziłam.Śledzie pokroiłam w ok. 3cm kawałki.Ułożyłam w słoiku i zalałam zalewą.Wstawiłam do lodówki na noc.Następnego dnia wyjęłam z zalewy i podałam doprawione pieprzem i polane olejem.Na zdjęciu nie ma cebuli, ale kto lubi i może, zawsze może sobie dołożyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 01.07.2015 21:11
Lubię i robię.
Henryka2 22.02.2015 23:01
Tak, skopiowałam od siebie samej. Co zmysł detektywistyczny. No, ale tutaj akurat to zrozumiałe - autorka sądzi wg siebie.
Anna169Hosz 10.06.2013 09:21
Ostatnio gustuję w "prostocie smaku".
Anonimowy 19.04.2013 11:27
zwykły skopiowany przepis...
gosia56 13.02.2013 14:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat