ŚLEDZIE NA SŁODKO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    0,5 kg
  • cukier

    2 łyżki
  • olej

    1/4 szkl
  • ocet winny

    4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • cebula

    2 duże
  • rodzynki

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzać olej, zeszklić cebulę dodać cukier i chwilę smażyć wlać ocet dodać liść, ziele i koncentrat dusić kilka minut doprawić zdjąć z ognia i dodać rodzynki zostawić część do dekoracji wystudzić pokrojone śledzie ułożyć w pojemniku przełożyć sosem i zostawić w lodówce na 1-2 dni ułożyć na półmisku udekorować rodzynkami i natką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 21.11.2012 08:46
ooo na słodko nie robiłam;)
Elżbieta17 07.12.2010 11:28
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat