Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie na pierzynce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3-4
cebula
masło do smażenia
sól
pieprz
mleko
szczypior
natka pietruszki
matijasy 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na pierzynce

Śledzie moczę w mleku przez całą noc. Następnie skrapiam je cytryną i doprawiam pieprzem, kroję w małe kawałki. Cebulę obieram, kroję w kostkę i podsmażam na maśle. Ziemniaki obieram, gotuję, mieszam z cebulą i blenderuję na gładką masę. Doprawiam solą, dodaję szczypiorku,natki pietruszki i układam na tym śledzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 09.06.2013 14:20
pycha śledziki
Zdzisław 29.12.2012 18:20
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak