Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie musztardowo-chrzanowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe solone 500 g
Musztarda francuska Prymat 100 g
chrzan ze słoika do smaku
olej słonecznikowy do zalania
cebula biała 2-3 szt.
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
miód płynny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie musztardowo-chrzanowe

Filety wymoczyć i odsączyć, pokroić w dowolne kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, posypać solą, cukrem i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i wygnieść. Pozostawić na kilkanaście minut.
Musztardę połączyć z miodem i chrzanem, wymieszać łyżką że śledziami, nakryć cebulą i odstawić do lodówki na godzinę.
Śledzie wymieszać z cebulą i przełożyć do dużego słoika zalewając kolejne warstwy olejem slonecznikowym.
Odstawić do lodówki na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak