Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie miodowo-musztardowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 2 spore
miód płynny 1 -1 ,5 łyżki prawdziwy
musztarda 1 łyżka
kukurydza w puszce 3 łyżki
jogurt grecki 110 ml
majonez 1-1, 5 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie miodowo-musztardowe

Filety wymoczyć w zimnej wodzie.
Pokroić w paski.
Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą, mieszaninę wyłożyć na śledzie i zamieszać.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do ryby.
Na koniec dodać 1 łyżkę miodu i wymieszać.
Sałatkę można polać łyżką miodu, ja tak lubię. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.03.2016 11:57
chętnie bym spróbowała tak przyrządzonego śledzia
Justi2401 06.03.2016 10:11
Aż mi ślinka pociekła na widok tego śledzika :) Uwielbiam.
2milutka 05.03.2016 19:58
Ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak