ŚLEDZIE MARYNOWANE W OLEJU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 sztuki
  • olej

    1/2 szklanki
  • ocet 10 %

    1/3 szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • cukier

  • Liść laurowy suszony Prymat

    6 sztuk
  • Ziele angielskie całe Prymat

    10 sztuk
  • matijasy

    8 płatów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć,z octu,wody,połowy ziela i lisci laurowych zrobić zalewę,Zalać śledzie zimną zalewą i zostawić na 3-4 godziny.Pokroić cebule w pół plastry i posypać cukrem żeby skruszała.Wyjąć śledzie z zalewy osączyć,przekroić wzdłuż na pół,zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką.Ułożyć śledzie w słoju przekładając cebulą,resztą liści laurowych i ziela, zalać olejem.Zostawić w spokoju na 2-3 dni w lodówce a potem smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 25.10.2013 19:35
takimi śledzikami to nie pogardzę
adelajda 25.06.2013 20:53
bardzo lubię śledzie :)
sara1 20.10.2012 11:49
apetyczne śledziki
Łukasz15 10.05.2012 14:04
pycha
olkaaa 24.04.2012 10:40
super
Jastinka 05.03.2012 16:40
smaczne
barbara11561 14.01.2012 12:45
pyszne śledziki
MAR3STA 30.12.2011 18:41
przepyszne
Wafelek2601 27.12.2011 00:12
wiesz co dobre
gacopierz23 25.12.2011 17:08
ładne ślimaczki śledziowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat