Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 10 % ¼ szklanki
cukier 1 łyżeczka
kolendra
ziele angielskie kilka ziaren
pieprz kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 2 sztuki
śledzie 6 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie marynowane

śledzie wymoczyć przez noc. Oczyścić z ości i skóry, przekroić wzdłuż. Ocet zagotować z jedną szklanką wody i przyprawami, do wrzątku włożyć cebulę pokrojoną w krążki, odstawić z palnika i wystudzić. W słoju układać kolejno śledzie, sparzoną cebulę- zalać octem, zamknąć słoik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak