Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie Kresowe na Wigilię

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
cebula biała 1/2 kg
olej 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek/200 gram
żurawina suszona 10 dag
Goździki całe Prymat 4-5 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren
pieprz ziarnisty
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie Kresowe na Wigilię

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na patelni w ½ szklance oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, żurawinę i sok z cytryny do smaku. Następnie bardzo powoli podgrzewać na małym ogniu przez 15 minut doprowadzając do zagotowania. Po ostudzeniu włożyć do sosu filety śledziowe, wymieszać, włożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć i wstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.10.2015 14:26
z chęcią bym spróbowała
mirosława4 29.10.2015 10:38
apetyczne :)
VioletoweKucharzenie 29.10.2015 08:32
mmm uwielbiam
Krzysztof15 28.10.2015 21:26
pyszny sledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak