Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie korzenne marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety matiasy 60 dag
cebula 2 szt
ogórek kwaszony 10 dag
marchewka 1 szt
musztarda 3 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet 2 2%

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie korzenne marynowane

Zalewa: 2 szklanki octu 2-procentowego, ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego Prymat, 2 listki laurowe Prymat, cukier, sól. Składniki zalewy połączyć, zagotować i przestudzić. Śledzie wymoczyć w gazowanej wodzie mineralnej 4-5 godz. Ogórek i marchewkę pokroić w słupki a cebulę w krążki. Filety śledziowe posmarować cienko z jednej strony musztardą, posypać mielonym zielem angielskim, na każdym ułożyć plaster cebuli po kawałku ogórka oraz marchewki, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Układać ciasno w słoju, zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni. Podawać jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 27.11.2011 22:28
brzmi rewelacyjnie
Mariolka1 01.03.2011 22:33
pyszności
szajba2 21.01.2011 19:00
śledzie dobre bo korzenne
Tika4444 02.01.2011 20:50
fajne
Babciagramolka 24.12.2010 08:30
Tylko moją Mamę tu wpuścić - potrawa dla śledziożerców .
berys18 19.12.2010 09:34
fajne śledziki
Bart 16.12.2010 21:23
pycha
rakow2
rakow2 09.10.2010 18:37
śledzie korzenne?
Barbara55 04.09.2010 13:24
jakoś nie zachęca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak