Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie korzenne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 60 dkg
cukier puder 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 1/2 łyżeczki
mielony pieprz 1/4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
cebula 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier szczypta
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie korzenne

Cukier puder utrzeć ze startym imbirem. Filety ułożyć w salaterce i posypać przygotowaną mieszanką korzenną. Przykryte folią zostawić na noc w lodówce. Pokroją w plastry cebulę zeszklić na oleju. Dodać koncentrat, sól i pieprz. Wystudzić. Pokroić śledzie. Ułożyć na półmisku. Przykryć cebulą. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 21.10.2011 13:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak