Śledzie korzenne .*.

Śledzie korzenne .*.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filety śledziowe

    6 szt. (w oleju)

Marynata

  • cebula biała

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    200 ml
  • liść laurowy

    1 szt.
  • ziele angielskie całe

    2 ziarna

Do smaku

  • Przyprawa do Bruschetty

  • majeranek

  • pieprz czarny mielony

  • goździki całe

  • cynamon mielony

  • imbir mielony

  • gorczyca biała cała

  • kmin rzymski mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Śledzie odsączyć z oleju oraz pokroić na drobniejsze kawałki. Wymieszać składniki marynaty i odstawić ją na chwilę.
Śledzie wymieszać z przygotowaną marynatą. Całość przykryć oraz odstawić do lodówki na 1-2 dni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

28.11.2017 23:21
Pyszneee;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat