Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
filety śledziowe
6 szt. (w oleju)
Marynata
-
cebula biała
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
Musztarda francuska Prymat
2 łyżki -
miód
1 łyżeczka -
sok z cytryny
2 łyżki -
olej rzepakowy
200 ml -
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt. -
Ziele angielskie całe Prymat
2 ziarna
Do smaku
-
Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat
-
majeranek
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Goździki całe Prymat
-
Cynamon mielony Prymat
-
Imbir mielony Prymat
-
Gorczyca biała cała Prymat
-
Kmin rzymski mielony Prymat
Sposób przygotowania
Śledzie wymieszać z przygotowaną marynatą. Całość przykryć oraz odstawić do lodówki na 1-2 dni.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się