Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie klasyczne

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1,5 kg
ocet 1,5 szklanki
olej roślinny 70 ml
czosnek 6 ząbków
sok z cytryny 1 szklanka
cebula biała 3 sztuki
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie klasyczne

Śledzie dokładnie myjemy. Moczymy je całą dobę. Następnego dnia kroimy na kawałki i polewamy sokiem z cytryny, jednocześnie nacieramy je. Czosnek obieramy przepuszczamy przez praskę i również nim nacieramy kawałki śledzia. Do przegotowanej wody wlewamy olej i ocet, mieszamy. Do zalewy wkładamy śledzie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. dodajemy. Doprawiamy pieprzem. Całość odstawiamy w zimne miejsce na 3godziny.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 20.11.2012 14:42
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak