Śledzie domowej roboty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    3
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • pieprz

    szczypta
  • ocet

  • śledzie

    1 (słone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z śledzi zdejmujemy skórkę, i odfiletujemy z ości. Wkładamy do garnka na to obraną i pokrojoną w talarki cebulę,dodajemy trochę oleju,octu i pieprzu.Następnie kładziemy taką sama warstwę.Przykrywamy garnek.Odstawiamy w chłodne miejsce na dwa dni.Po dwóch dniach możemy się zajadać śledziami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.07.2012 17:42
Robie w grudniu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat