Śledzie domowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1.5 litra
  • ocet

    0.5 szklanki
  • marchewki

    2
  • cebule

    2
  • liście laurowe

  • ziele angielskie

  • śledzie

    1 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wode gotujemy z 3 listakmi laurowymi 4 ziarenkami ziela i ok 10 ziarenkami pieprzu, wkarawmy w prążki cebule i w talarki marchewke, gotujemy jakies 10-15 minut, na koniec po zestawieniu z ognia wlewamy ocet i mieszamy chwilke, Gdy zalewa wystygnie to zalewamy nią śledzie i odstawimy w zamkniętym pojemniku na 2 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 29.09.2011 23:56
takie są najlepsze :D
Małgorzata77 21.07.2011 08:08
super
jolaxa1 24.01.2011 23:23
pysznie
Mati13 22.12.2010 15:06
uwielbiam śledzie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat