Śledzie babci Ireny - w zalewie octowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matjasy

    50 dag
  • cebula

    3 szt.
  • ogórki kwaszone

    6 szt.
  • ocet

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. matjasy pokrój w grubą kostkę. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Ogórki posiekaj. Matjasy, cebulę i ogórki włóż do miski, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
2. Polej octem i olejem, przykryj folią spożywczą. Wstaw na ok. 4 godz. do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 28.05.2013 09:36
ale sobie ochoty narobiłam na śledziki
Anio?eczek 04.06.2012 14:42
uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat