Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie a' łosoś

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filety śledziowe 50 dkg
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek

sos

cebula 3 szt
marchew 3 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
olej 5 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

dodatkowo

cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie a' łosoś

Kroki postępowania

1
Filety wymoczyć w wodzie, osuszyć. Każdy posmarować musztardą, zwinąć w rulon , spiąć wykałaczką, ułożyć na półmisku.
Krok 1 - Śledzie a' łosoś foto
2
Seler i marchew opłukać , zetrzeć na grubej tarce do jarzyn.
Krok 2 - Śledzie a' łosoś foto
3
Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dołożyć marchewkę i seler. Smażyć około 3 min. Dodać około 5 łyżek wody , dusić do miękkości. Na końcu dodać pieprz i sól do smaku, wystudzić Śledzie polać sosem, przybrać plasterkami cytryny.
Krok 3 - Śledzie a' łosoś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.04.2016 09:19
świetny pomysł
Krzysztof15 13.04.2016 06:36
pyszna rybka
Franciszek 13.04.2016 00:32
pięknie podane
Katarzyna59 12.04.2016 22:39
ciekawy pomysł
kloruś 12.04.2016 21:32
chętnie bym skosztowała!
bertpvd 12.04.2016 20:58
pyszne i piękne :)
Róża1 12.04.2016 20:45
wyśmienity pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!
halina17 12.04.2016 20:41
Lubię śledzie .
ilka01 12.04.2016 20:20
wygląda super :)
gosia56 12.04.2016 20:13
na pewno pyszne;)
Maridka19 12.04.2016 20:01
Super propozycja podania śledzi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak