Śledź z serkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba solona

    1 kg
  • serek homogenizowany

    1 op.
  • śmietana

    6 łyżek
  • szczypiorek

  • żółtka ugotowane

    3 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby umyć, poodcinać płetwy, głowy, wypatroszyć i zalać dużą ilością wody. Moczyć je przez 24 godziny i co jakiś czas zmieniać wodę. Po wymoczeniu rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i delikatnie ją ściągnąć. Potem przekroić na dwie połówki i usunąć ości. Położyć na półmisku. Śmietanę wymieszać z serkiem i posiekanym szczypiorkiem doprawić do smaku i polać nim przygotowane śledzie. Oprószyć startym żółtkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 27.10.2012 08:15
przyznam,że tak nie jadłam,a może być smaczne.
MagdaXXX 06.05.2012 19:26
ciekawe ciekawe
Papryczka 15.03.2012 15:51
fajny
RenataZ-et 12.03.2012 20:55
świetne
zuzanna_z 03.03.2012 11:26
brzmi ciekawie
Anna138 11.02.2012 16:42
ciekawe
IKrakowianka 31.01.2012 11:17
nigdy nie jad?am takiego po??czenia-musz? w ko?cu wypróbowa? :)
Wafelek2601 11.01.2012 00:23
smaczny
Monika193 06.01.2012 22:16
pyszny
berys18 20.12.2011 17:25
ciekawe połaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat