Śledź z rodzynkami i jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    100 gram
  • jabłka

    2 szt
  • cebula

    3 szt
  • cytryny

    1/2 szt
  • olej

    4 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • pietruszka zielona

  • matijasy

    500 gram
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe mocz 3 godz, w wodzie.
Rodzynki sparz. Jabłka dokładnie umyj, pokrój na ćwiartki,(nie obieraj) usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki. Cebulę obierz, pokrój w talarki i zeszklij na oleju. Dodaj koncentrat pomidorowy, cukier, rodzynki, sok z cytryny i plasterki jabłka. Mieszając chwilę duś wszystko razem, dopraw pieprzem. Przestudź. Wymoczone filety śledziowe rozłóż, porcje sosu układaj na filetach i zwijaj w roladki. Spinaj wykałaczkami. Na półmisek daj odrobinę sosu, ułóż roladki śledziowe.
Przykryj i odstaw do lodówki na 5 godzin.
Udekoruj natką pietruszką.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (47)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 14.02.2014 10:41
smaczne i ładnie podane
Ewelina38 12.02.2014 10:58
takie śledziki są pyszne, ale wielki plus i za sposób podania :)
norweska20 08.02.2014 10:30
tak podane śledzie chętnie bym zjadła
Dorota59 03.02.2014 15:33
śledziki to ja lubię pod każdą postacią
IwonaKa 25.01.2014 16:13
ślicznie podany,aż się chce go zjeść
IlonaAlbertos 23.01.2014 22:46
Taki śledzik musi smakować wspaniale.
Pani Domu 05.01.2014 10:44
piękne śledzie
Janina 03.01.2014 07:31
Super przyrządzone śledziki;)
Łukasz15 01.01.2014 12:12
Lubię takie śledziki
gosia56 01.01.2014 11:43
super sledzik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat