Śledź z jabłkami do słoika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    5 szt.
  • jabłko winne

    3 szt
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • cebula biała

    1 szt.
  • ocet

    2 szklanki
  • przyprawa korzenna

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Jabłka i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać 2 łyżki przecieru i cukier do smaku. Całość dokładnie wymieszać, smarować wewnętrzną stronę polówek śledzi, spinać wykałaczkami . Gotowe śledzie ułożyć w słoiku, zalać marynatą wykonaną z octu, cukru i przypraw oraz wymieszaną z 1 łyżką przecieru pomidorowego. Po czym odłożyć do spiżarni na dwa dni. Następnie gotowe śledzie wyjąć ze słoika, polać kwaśną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 23.03.2015 08:03
bardzo fajne śledziki
wyattearp 01.03.2015 21:00
super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grazyna0211 01.03.2015 20:14
pyszny śledzik
Asik32 01.03.2015 18:24
Fajny pomysł na śledzika:-)
dodi 01.03.2015 18:23
pyszne śledziki
mirosława4 01.03.2015 17:37
apetyczne :)
kasienka23 01.03.2015 17:32
fajny przepis z jabłkami jeszcze nie robiłam :)
Kuchnia Marty 01.03.2015 15:47
Pyszne, klasyczne śledzie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat