Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w zalewie śmietanowo-octowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 (700) słoik (g)
cebula 3 sztuki
śmietana 18 proc 1 szklanka
cukier 1-2 łyżki

Porada

Ja użyłam płatów śledziowych w occie w słoiku.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w zalewie śmietanowo-octowej

Śledzie wyjmujemy z zalewy, ściągamy skórę i kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Zalewę po śledziach przelewamy do miski, wkładamy cebulę i zostawiamy na około 30 minut. Po tym czasie wlewamy śmietanę, dodajemy cukier, mieszamy i dodajemy śledzie. Mieszamy i zostawiamy na 15 minut. Podajemy z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 11.11.2014 11:33
Lubię śledzia w takiej postaci :)
Anna20 11.11.2014 10:59
To troszkę inna wersja, ale smaczna :)
olkaaa 11.11.2014 09:00
już dawno nie jadłam
bhb8 11.11.2014 08:46
smaczne połączenie :)
Pietruszka 10.11.2014 23:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak