Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź w zalewie smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 1 kg
mąka krupczatka 4 łyżki
sól 2 łyżki
cukier 3 łyżki
woda letnia 1 litr
cebula biała 1 szt
olej do smażenia 0,5 litra
ocet 10 % 1,5 szklanki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: śledź w zalewie smażony

śledzie wyczyśc ze skórki ,zrób zalewę ocet woda, cukier pieprz, sól, zagotuj ostudź, zrób ciasto jak na naleśniki, zamocz śledzie w cieście, smaż na wolnym ogniu, gdy się usmażą, włóż do miski najlepiej glinianej, wrzóc cebule w talarach zalej zalewą octowa i trzymaj ok 2-3dni potem zjedz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak