Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w sosie muszterdowym z gorczycą.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

matijasy 10 szt.
cebula 3
pieczarki marynowane 5

sos

musztarda 4 łyżki
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżka
wino białe wytrawne

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w sosie muszterdowym z gorczycą.

Matiasy moczyć w wodzie przez 30min. Po tym czasie pokroić śledzie na większe kawałki,a pieczarki i cebulę w drobną kostkę.Sos-musztardę,majonez,śmietanę,gorczycę połączyć,wymieszać dodać winko jeszcze raz wymieszać połączyć ze sledżiami.Przełożyć do słoika i odstawić na kilka dni aby się przegryzły.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 21.07.2015 09:39
Bardzo dobry
Damiano
Damiano 21.07.2015 08:15
smaczny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak