Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie koperkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matijasy 400 gram
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc 400 gram
majonez 2 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie koperkowym

1.
Koperek drobno siekamy.
2.
Śmietanę mieszamy z majonezem dodajemy koperku oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy
3.
Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc - pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.
4.
Wymoczone filety delikatnie osuszamy, i kroimy w plastry.
5.
Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół plasterki.
6.
Do miski dodajemy cebulę , śledzie, oraz sos. Mieszamy. Odstawiamy na 1 godz do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 01.12.2017 23:56
smaczne śledzie
misia123410 18.12.2015 20:17
wygląda bardzo smacznie:P
2milutka 18.12.2015 19:45
na pewno smaczne ;)
Megg 18.12.2015 19:19
uwielbiam śledziki
MAR3STA 18.12.2015 18:07
smaczna rybka
IZABELA29 18.12.2015 15:59
pewnie pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak