Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie koperkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledź marynowany podwójny 2 szt
ogórek konserwowy 4 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 1 łyżka
pieprz
siekany koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie koperkowym

2 ogórki kroimy w ćwiartki, 2 w kostkę. Przygotowujemy sos koperkowy: mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy pokrojone ogórki, siekany koperek i doprawiamy pieprzem.

Podwójne płaty rozdzielamy na pół, na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy, spinamy wykałaczką tworząc mini rolmopsy.

Śledzie układamy na półmisku z mixem sałat, polewamy sosem, posypujemy siekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 14.11.2012 19:48
pycha
fijolek91 14.11.2012 17:57
pyszne
Mati3 14.11.2012 17:47
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak