Śledź w sosie koperkowo-miodowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź filety

    300 gram
  • musztarda miodowa

    4 łyżka
  • koperek świeży

    do smaku
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżka
  • ocet winny

    łyżka
  • olej

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Śledzie (najlepiej z beczki) wymoczyć przez noc.Potem podzielić na mniejsze kawałki.
2.Przygotować sos-połączyć musztardę 1 z musztardą 2,octem winnym i cukrem.Wymieszać i stopniowo dolewać olej-tak aby uzyskać konsystencję emulsji.Dodać koperek i również wymieszać.
3.Przygotowanym sosem polać śledzie.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anna stelmaszczyk 01.05.2015 14:00
Na pewno wyśmienity.
Bernadeta1 18.08.2013 10:51
Taki śledzik zapowiada sie pysznie
pestka 18.08.2013 07:35
bardzo dobry śledzik , ciekawe połączenie dwóch smaków musztard
pierniczkowo 14.08.2013 14:19
śledzik zawsze dobry :)
berys18 29.06.2013 14:41
pyszne śledzie
IwonaKa 26.06.2013 10:01
uwielbiam śledzie,ten musi być pyszny
Róża1 31.05.2013 19:32
takiego połączenia jeszcze nie widziałam:-), ale podziwiam za pomysł:-), ja śledzie lubię pod każdą postacią więc za pewne będą mi smakować:-)
Kasia36 27.05.2013 22:59
Brzmi kusząco, lubię śledzie :)
Pietruszka 20.05.2013 11:42
ciekawy przepis na śledzik
Mati13 20.05.2013 11:16
cos niespotykanego, ciekawe jak w smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat