Śledź w śmietanie z jajkiem i cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    7 płatów
  • cebula

    3 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • sok z cytryny

  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut, odciskamy z wytworzonego soku. Następnie zalewamy olejem i sokiem z cytryny, mieszamy i pozostawiamy do zamarynowania /najlepiej cebulę zrobić dzień wcześniej/. Jaja ugotowane na twardo obieramy i kroimy na ćwiartki. Wszystkie składniki łączymy w naczyniu, polewając śmietaną. Przyprawiamy pieprzem. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 17.09.2015 17:33
uwielbiam śledzik pod każdą postacią
adelajda 25.07.2015 07:10
Pyszny śledzik :)
mariuszek8 15.07.2015 09:58
Smakowity i sycący
Margo1 02.07.2015 14:03
Bardzo dawno nie robiłam
Róża1 10.04.2015 21:53
fajny pomysł !!!!
Bernadeta1 13.03.2015 13:37
lubię śledzie w każdej postaci i takie muszę zrobić
kate.500 26.02.2015 15:17
smaczny sledzik
Dorian 22.02.2015 15:34
pyszny sledzik
gosia56 21.02.2015 16:50
super lubię śledzie ale takich jeszcze nie robiłam
Wacław 20.02.2015 15:15
pychota dla ,mojej żony ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat