Śledź w śmietanie z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    6
  • cebula

    1
  • gęsta śmietana

    3 łyżki
  • śmieżo zmielony pieprz

  • jabłka

    2 twarde
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe osączyć z oleju, pokroić w poprzek na paski 1,5 cm. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko i cebulę wymieszać ze śmietaną i pieprzem. Śledzia wyłożyć na półmisek i przykryć masą cebulowo-jabłkową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat