Śledź w śmietanie - duż ilość śmietany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    200 ml
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    4 sztuki małe
  • ocet

    2 łyżki
  • pieprz biały Prymat

    1 łyżeczka
  • jabłko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • matijasy

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie osączyć, pokroić w niewielkie kawałki, obficie skropić octem i posypać białym pieprzem.Odstawić.Cebulę, ogórki i jabłko pokroić w drobną kostkę i wymieszać z majonezem i śmietaną oraz natką. Doprawić cukrem do smaku.Na wierzch pokroić pomidorki w kostkę pyszności...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 25.09.2011 19:36
uwielbiam śledzie pod każdą postacią :)
Samanta 18.06.2011 10:10
uwielbiam
ilka_86 09.02.2011 13:29
moja mama uwielbia tę potrawę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat