Śledź w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

    4 płaty
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana kwaśna

    5 łyżek
  • ogórek konserwowy

    3 szt
  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie oczyścić, pokroić na kawałki i ulożyć na talerzu. Śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić do smaku. Zalać śledzie. Ogórki pokroić w kostkę i posypać nimi śledzie w smietanie. Całość udekorować koperkiem i odstawić na 1h w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 06.03.2013 00:52
dzisiaj jadłam taki śledzik, pycha
Dorian 17.02.2013 21:14
super
Motorek 07.06.2012 12:47
smaczny
artur7 03.02.2012 14:40
uwielbiam
jasiek 26.01.2012 15:11
?adnie podane
Ania67 19.11.2011 08:51
superrr
Żaneta1 18.11.2011 16:25
pyszny
barbara11561 04.11.2011 21:41
pyszny śledzik
Mysiunia 06.10.2011 07:36
bardzo bardzo lubie:)
Seba 04.10.2011 19:39
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat