Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe w occie 4 sztuki
cebula czerwona 1/2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
papryka czerwona 1/4 małego strąka
koper świeży 1 łyżka (posiekanego)
śmietana 12% (kwaśna) 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Płaty śledziowe odsączamy z zalewy octowej i kroimy w dużą kostkę.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, ogórka i paprykę w odrobinę większą, dodajemy razem z posiekanym koperkiem do pokrojonej wcześniej ryby.

Całość mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak