Śledź w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    2 podwójne marynowane
  • jabłko

    2 sztuki
  • ogórek konserwowy

    2 sztuki
  • cebula biała

    1-2 sztuki
  • śmietana

    300 ml
  • majonez

    2 łyzki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledź w śmietanie foto
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. To samo robimy z ogórkiem.
Dodajemy jogurt i majonez. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Śledź w śmietanie foto
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Posypujemy colą i pozostawiamy na pół godziny aż zmięknie. Odlewamy sok i dodajemy do miski. Płaty śledziowe obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Śledź w śmietanie foto
Doprawiamy pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na conajmniej 3-4 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 12.04.2016 21:43
Smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat