Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 2 podwójne marynowane
jabłko 2 sztuki
ogórek konserwowy 2 sztuki
cebula biała 1-2 sztuki
śmietana 300 ml
majonez 2 łyzki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Kroki postępowania

1
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. To samo robimy z ogórkiem.
Dodajemy jogurt i majonez. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Śledź w śmietanie foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Posypujemy colą i pozostawiamy na pół godziny aż zmięknie. Odlewamy sok i dodajemy do miski. Płaty śledziowe obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Śledź w śmietanie foto
3
Doprawiamy pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na conajmniej 3-4 godziny.
Krok 3 - Śledź w śmietanie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 12.04.2016 21:43
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak