Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matijasy 500 g
ocet 1/2 szkl
woda 1,5 szkl
cukier 1 łyżka
śmietana 18 proc 400 g
jabłka 2 szt
cebula 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: śledź w śmietanie

śledzie na kilka godzin zamoczyć w zalewie z wody,octu i cukru,następnie odsączyć i pokroić w skośne paski.
Jabłka obrać ,zetrzeć na grubej tarce.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę .Jabłka i cebulę dodać do śmietany ,lekko posolić i wymieszać .Sledzia dodać do śmietany i wymieszać lub na pólmisku wyłozyć śledzia i obok śmietanę .Całość posypać grubo mielonym pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.04.2015 13:22
tak podanego śledzia bardzo lubię
IKrakowianka 04.03.2015 15:20
smaczna przekąska
w mojej kuchni 04.03.2015 14:38
pyszne pyszności
halina17 04.03.2015 13:37
Smaczne śledzie.
adelajda 04.03.2015 12:08
ulubione mojego męża :)
pestka 04.03.2015 11:09
w śmietanie lubię najbardziej
Milka100 04.03.2015 10:37
apetyczny śledź

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak