Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 8 sztuk
śmietana 18 proc 2 szklanki
maślanka 1 szklanka
cebula biała 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
ocet spirytusowy 1 łyżka

Porada

Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Śledzie wymoczyć w wodzie. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Śledzie przełożyć razem z cebulą do miski. Dodać śmietanę, maślankę, ocet i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem odstawić na 1 h aby wszystko się przegryzło. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

soovka 05.01.2015 14:30
Prosto, ale bardzo smacznie. Na pewno spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak