ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłko

    1/2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • majonez tradycyjny

    6 łyżek
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i gnieciemy widelcem jak najdrobniej.
Śledziki moczymy,następnie kroimy w kawałki.
Cebulę drobno kroimy w kosteczkę,jabłko również.
Majonez mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem,ewentualnie odrobiną soku z cytryny.
Do majonezu dodajemy cebulę i jabłko.Dokładnie mieszamy.
Do zamykanego pojemniczka na przemian układamy śledzie i sos majonezowy aż do wyczerpania składników.
Zamknąć i schować do lodówki na noc.
Najlepiej smakują na drugi dzień

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 13.09.2015 09:42
bardzo fajny pomysł na śledzia
Jodaj 05.06.2014 08:29
bardzo lubię takie śledzie :)
Rafał10 11.02.2014 18:16
kolejny przepis na pysznego śledzika MNIAM!
dada 11.02.2014 14:12
uwielbiam śledziki w każdej marynowanej postaci :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat