Śledź w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledz matias

    2 szt
  • śmietana 18-procentowa

    100 ml
  • cebula

    1 szt
  • jabłko winne

    1 szt
  • Chrzan śmietankowy Smak

    0,5 łyżeczki
  • pieprz grubo mielony

  • ogórek świeży

  • koperek

  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • papryka

    (pokrojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko starte na tarce i chrzan skropić cytryną, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszać ze śmietaną. Polać pokrojone w paski śledzie, posypać świeżo zmielonym pieprzem.Udekorować krążkami jabłek,paskami papryki,plasterkami ogórka i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 20.02.2014 16:29
pięknie to wygląda
Gabi44 25.10.2013 23:48
Za śledziami nie przepadam ,ale te są podane rewelacyjnie!
Krzysztof15 22.10.2013 17:56
bardzo lubie sledzie
ana1 22.10.2013 17:48
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat