Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 175 g
smietana 18% 150 ml
cukier 10 g
jabłka 60 g
pietruszka zielona 10 g
ocet do smaku
śledzie 275 (bez głów)

Przepis i sposób przygotowania na: śledź w śmietanie

Śledzie wymoczyć,oczyścić,wydzielić filety bez skóry.Cebulę obrać,pokrajać w plastry,sparzyć we wrzącej wodzie.Do śmietany dodać poszatkowane jabłka,cukier,ostudzoną cebulę i do smaku ocet.Doprawić do smaku.Porcjowane śledzie ułożyć na półmisku i zalać przyprawioną śmietaną.Przybrać zieloną pietruszką,lub groszkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak