Śledź w oliwie z oliwek

Śledź w oliwie z oliwek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • jabłka

    1 sztuka
  • oliwa

    5 łyżek
  • ocet winny

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • śledzie

    6 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć i odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę i oprószyć solą. Zalać oliwą, dodać ocet i pokrojone jabłko. Śledzie pokroić, zalać oliwą z dodatkami, przykryć. Odstawić na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

22.08.2011 08:48
fajny taki śledzik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat