Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w oleju z papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej roślinny 1/2 szkl
sok z kiszonych ogórków 1/4 szkl
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
pomidor 1 szt
pieprz do smaku
esrtagon 1 łyżeczka
matijasy 4 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w oleju z papryką

Śledzie płuczemy i moczymy w wodzie do pożądanego smaku . Kroimy na kawałki.

Kroimy cebulę, paprykę, ogórka i pomidora w drobną kostkę, mieszamy dokładnie. Dolewamy sok z kiszonych ogórków do oleju, dosypujemy pieprz i estragon, mieszamy ponownie.
Śledzie w słoiku przekładamy kawałkami warzyw i zalewamy przygotowaną zalewą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 14.12.2013 23:42
bardzo smaczne śledziki:-)
romanrafal
romanrafal 17.11.2013 11:21
bardzo dobry śledzik
jasiek 26.09.2013 11:02
doskonały smak
Kuchenka 26.09.2013 10:38
ładnie podane, wygląda apetycznie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak