śledź w oleju z dodatkami

śledź w oleju z dodatkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    5-6 sztuk
  • papryka marynowana

    1 słoik
  • olej

    1 szkl
  • musztarda dijon

    1/2 słoiczka
  • matijasy

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania śledź w oleju z dodatkami

Śledzie zalać wodą, aby wypłukać nadmiar soli, następnie pokroić na kawałki. Ogórki pokroić na plasterki, paprykę na niewielkie kwadraty. Cebulę pokroić w piórka i sparzyć gorącą wodą. Do pojemnika lub miseczki układać w lekkim bałaganie składniki, ale śledzie muszą być w miarę na wierzchu, ponieważ kawałki śledzi smarujemy niewielką ilością musztardy (każdy osobno) i powtarzamy tę czynność do wyczerpania składników. zalewamy 1/3 wysokości wodą po papryce marynowanej a resztę dopełniamy olejem, tak aby wszystkie składniki były lekko przykryte. pojemnik zamykamy i wkładamy na około 2 dni do lodówki aby się przegryzło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ronald88 11.01.2012 16:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat