Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w oleju z cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 1 kg solonego śledzia- płaty
cebula biała 2 sztuki
pieprz
olej rzepakowy
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w oleju z cebulą

Śledzia należy wymoczyć, ale nie przemoczyć, musi mieć smak. Płaty kroimy w kawałki. Przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy w piórka i przekładamy do śledzi. Dodajemy listek laurowy i pieprz. Wszystko mieszamy i przekładamy do słoika. Zalewamy olejem, tak aby śledzie się przykryły. Szczelnie zamykamy. Najlepiej smakują po dwóch dniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 01.10.2015 18:41
dawno nie jadłam takiego śledzia
gusia1000 01.10.2015 17:10
Lubię takiego śledzia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak