Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w kożuchu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie w oleju 5 sztuk
majonez tradycyjny 100 ml
chrzan 3 łyżeczki
cebula biała 1 sztuka
ziemniaki gotowane w mundurkach 2 sztuki
buraki czerwone 2 sztuki
jabłko kwaśne 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w kożuchu

Buraki ugotować i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostke. Ziemniaki zetrzeć na tarce i jabłko też na tarce. Śledzie i jajka kroimy w drobną kostkę. Łączymy majonez z chrzanem u układamy kolejno warstwami:ziemniaki-sos-śledzie-cebula-sos-buraki-jabłka-sos-jajka-sos. Sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić. Jest przepyszna

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 27.12.2013 18:17
smaczna salatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak