Śledź w kożuchu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    5 sztuk
  • majonez tradycyjny

    100 ml
  • chrzan

    3 łyżeczki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    2 sztuki
  • buraki czerwone

    2 sztuki
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostke. Ziemniaki zetrzeć na tarce i jabłko też na tarce. Śledzie i jajka kroimy w drobną kostkę. Łączymy majonez z chrzanem u układamy kolejno warstwami:ziemniaki-sos-śledzie-cebula-sos-buraki-jabłka-sos-jajka-sos. Sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić. Jest przepyszna

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta11 27.12.2013 18:17
smaczna salatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat