Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w kieliszku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz matias 4 szt
pomarańcza 1 szt
jabłka 2 szt
winogrona 10 dag
chrzan 3 łyżki
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w kieliszku

Śledzie pokroić w paseczki. Pomarańcze obrać ze skórki i albedo (białe włókna),pokroić na małe cząstki.
Winogrona przekroić na pół i zdjąć skórkę.
Jabłka zetrzeć na wiórki.
Śmietanę połączyć z chrzanem i jabłkiem, wymieszać z pozostałymi składnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.11.2013 10:19
bardzo fajnie podany :) Uwielbiamy śledzie...
Maria 70 13.11.2013 19:54
Zwykły śledzik tak podany staje się uroczą przystawka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak