Przepis i sposób przygotowania na: Śledź smażony w cieście
Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
filety śledziowe | 6 płatów świeżych |
mąka pszenna | 6 łyżek |
jajko | 2 sztuki |
śmietana | 2 łyżki |
skórka z cytryny | 1 łyżeczka |
czosnek | 1 ząbek |
sól | 0,5 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 0,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: