Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź smażony w cieście

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 6 płatów świeżych
mąka pszenna 6 łyżek
jajko 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
sól 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź smażony w cieście

Śledzie myjemy i osuszamy. Z podanych składników w misce robimy gęste ciasto.

Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 07.09.2016 13:43
mniam mniam
Anna169Hosz 19.08.2016 18:49
Wyglądają smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak