Śledź smażony marynowany w zalewie octowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    12 sztuk
  • cebula biała

    3 sztuki
  • olej do smażenia

    1 szklanka
  • ocet 10 %

    1 szklankla
  • woda

    3 szklanki
  • ziele angielskie

    5 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • papryka czerwona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Śledzie przyprawić: solą, pieprzem, słodką papryką, obtoczyć w mące usmażyć na oleju na zloty kolor. Ostudzić. Cebule pokroić w plastry dodać ocet, wodę, liście laurowe, pieprz i ziele i gotować 5
Minut od chwili wrzenia. Ostudzić. Śledzie ułożyć w słoiku lub głębokiej misce i zalać śledzie, odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 14.04.2015 06:34
bardzo lubie
Rogalik 13.04.2015 19:49
smaczny śledż
Bernadeta1 13.04.2015 19:27
pyszny śledzik
Franciszek 13.04.2015 19:11
Super przepis
marenka 13.04.2015 18:46
Mniam, lubię śledzie w takim wydaniu ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat