Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po wiejsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4 podwójne marynowane
cebula biała 1-2 sztuki
marchewka 1 sztuka
papryka konserwowa wg uznania
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziarenek
olej 200-300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po wiejsku

Obrać i pokroić w pióra cebulę. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki. W garnku zagotować wodę. Do gotującej się wody wrzucić cebulę i marchewkę. Gotowa 2-3 minuty aby zachować twardość. Odcedzić i zalać olejem. Pozostawić na 4 godziny. Marynowane płaty śledziowe obieramy ze skóry. Przekładamy fileta cebulą i marchewką. Dodajemy pieprz i paprykę konserwową. Układamy w słoiku lub plastikowym pudełeczku. Tak przełożone śledzie odstawiany na 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.01.2015 09:53
na pewno pyszne śledzie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak