śledź po węgiersku

śledź po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    1/2 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • olej

    2,5 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • papryka słodka

    2 łyżki
  • papryka ostra

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1 i 1/2 łyżki
  • ziele angielskie

  • ocet 10 %

    1/2 szkl
  • woda

    1 i 1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

matiasy wymoczyć godzine w mleku
cebule pokroić w pióra i przelać gorącą wodą
ocet z wodą,zielem ang. i cukrem zagotować,dodać koncentrat,olej i papryke
do np.słoika poukładac na przemian śledzie,fasole i cebule ,wszystko zalać zalewą
zostawić przez noc w lodówce i gotowe

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

29.11.2013 19:10
pyszny śledzik :-)

Margo1

17.10.2013 08:41
chyba jeszcze nie robiłam

Halina14

30.09.2013 08:28
smaczny śledzik

RenataZ-et

27.08.2013 22:36
super śledzik

pestka

03.04.2013 20:46
rzadko jadam śledzie, może ten przepis mnie zachęci

Wafelek2601

22.02.2013 11:19
Bardzo lubię takie śledziki

smakoszek

19.02.2013 18:51
bardzo lubię śledzie:)

Emiliozo

13.02.2013 07:59
nigdy takiego nie jadłam

Bernadeta1

15.12.2012 18:09
w takim wydaniu śledzi nie jadłam,teraz wypróbuję

Beata23

04.12.2012 10:08
super śledzik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat