Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź po węgiersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1/2 kg
cebula biała 2 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
olej 2,5 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
sól 1 i 1/2 łyżki
ziele angielskie
ocet 10 % 1/2 szkl
woda 1 i 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po węgiersku

matiasy wymoczyć godzine w mleku
cebule pokroić w pióra i przelać gorącą wodą
ocet z wodą,zielem ang. i cukrem zagotować,dodać koncentrat,olej i papryke
do np.słoika poukładac na przemian śledzie,fasole i cebule ,wszystko zalać zalewą
zostawić przez noc w lodówce i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 29.11.2013 19:10
pyszny śledzik :-)
Margo1 17.10.2013 08:41
chyba jeszcze nie robiłam
Halina14 30.09.2013 08:28
smaczny śledzik
RenataZ-et 27.08.2013 22:36
super śledzik
pestka 03.04.2013 20:46
rzadko jadam śledzie, może ten przepis mnie zachęci
Wafelek2601 22.02.2013 11:19
Bardzo lubię takie śledziki
smakoszek 19.02.2013 18:51
bardzo lubię śledzie:)
Emiliozo 13.02.2013 07:59
nigdy takiego nie jadłam
Bernadeta1 15.12.2012 18:09
w takim wydaniu śledzi nie jadłam,teraz wypróbuję
Beata23 04.12.2012 10:08
super śledzik
Dorota37 14.11.2012 08:22
mam apetyt na takiego śledzika
Kate131 14.11.2012 08:18
ciekawy
Miki 13.11.2012 12:00
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak