Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po tatarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 50 dkg
mleko 3/4 szklanki
cebule 2-3 szt
olej 4 łyzki
koncentrat pomidorowy 1-2 łyzki
musztarda 1 łyzeczka-ostrej
sól do smaku
natka pietruszki 1 wiązka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po tatarsku

Filety zalać mlekiem i zostawić na 2-3 godziny po czym wyjąć osuszyć i razem z cebulą drobno posiekać. Wymieszać dokładnie olej z koncentratem pomidorowym, przyprawić z musztardą, pieprzem i papryką,. Tak przygotowany sos połączyć ze śledziem i cebulą, przykryć wstawić do lodówki na 1-2 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 31.08.2011 12:49
nawet nawet :)
daria899 16.03.2011 23:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak