Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwaśna śmietana 2 szklanki
mąka 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka
śledzie 1/2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po staropolsku

Śmietanę wymieszać z mąką, dodać kminek, zagotować na parze. Wymoczone śledzie oczyścić z ości, obrać ze skóry, włożyć do sporządzonego ze śmietany, mąki i kminku sosu i przez parę minut gotować na parze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak